Speciality
Slaninku a paštiky seženete od stejných výrobců jako alternativy masa. Slaninu lze také vyrobit z plátků lilku (viz. obrázek), uzeného kokosu, Tempehu nebo rýžového papíru. Škvarky vyrobíte z kostiček uzeného Tofu nebo Tempehu.
Snídaně
Chleba s paštikou
ve víně, cukru, skořici a hřebíčku svařené hrušky.
Ingredience:
- chleba
- Patifu Gourmet paštika
- rostlinný margarín
- hruška
- víno
- cukr
- skořice
- hřebíček
- voda
Postup:
Hrušku svaříme ve směsi vody, vína, cukru, skořice a hřebíčku. Obložíme s ní margarínem a paštikou namazaný chleba.
AUTOR: NOM NOM
Oběd
Sojové párky s čočkovým salátem
Ingredience:
Na 2 porce
- 1 balení chilli párků nebo rozmarýnových klobásek Linda McCartney
- 500 g čočky
- olej
- červená cibule
- ocet
- lahev nakládaných okurek
- dijonská hořčice
- sůl a pepř
Postup:
Párky osmahneme, za stálého přimačkávání na pánev, na kapce oleje. Vařenou čočku necháme vychladnout, smícháme s červenou cibulí, kapkou octa, lžící láku z kyselých okurek, lžičkou dijonské hořčice, solí a pepřem. Ideálně necháme rozležet pár hodin v chladu.
AUTOR: NOM NOM
Večeře
Zrzavá omáčka s brusinkovým knedlíkem a Vantastic kousky
Taky jste jako děti nechápali, z čeho se dělá svíčková? Protože já myslela, že ta omáčka je svíčková, stejně jako rajský se neříká „hovězí na rajčatech“, ale rajská, a s koprovkou to je to samý. Tak, že by ze svíček?
A teď otázka: CO JE SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ BEZ SVÍČKOVÉ?
Zrzavá omáčka s brusinkovým knedlíkem!
Omáčka:
Dáme vařit zeleninový vývar a mezitím nastrouháme 4 mrkve, 3 petržele a čtvrtku celeru. Nastrouhanou směs orestujeme na cibulce a podlejeme vývarem. Kořeníme novým kořením, pepřem, bobkovým listem, solí, cukrem a šťávou z půlky citronu.
Varem prošlou směs rozmixujeme tyčovým mixérem a zředíme ovesnou smetanou.
Pro mlsné jazýčky nadešel čas vzniklou hmotu propasírovat. Já to ždímala přes plátýnko a pak následně zahustit jíškou (kolik oleje, tolik mouky).
Maso:
Hovězí kousky od Vantastic Foods orestujeme na pánvi a vložíme do hotové omáčky.
Knedlík:
2 hrnky mouky
1 hrnek burizonů nebo vařené rýže
špetka soli
lžička jedlé sody a kapka octa
necelý hrnek vody
4 lžíce brusinek
Smícháme suchou směs, přidáme vodu a brusinky a uválíme cca 12 cm dlouhý váleček, který zaprášíme moukou. Necháme odpočinout než se začne vařit voda a vaříme 20 minut.
AUTOR: NOM NOM
NAPIŠTE NÁM
Vynechali jsme odkaz na něco nebo někoho zajímavého?
PODPOŘTE NÁS
Platforma pro udržitelný rozvoj a etiku, z.s. (PURE)
8134281342/2010 – ONLINE PLATBA